Am vorbit cu Fecioara Maria! Pt.2

Nov 4, 2008

Partea 1.
Partea 3.

3.


Toate instructiunile primite erau exprimate politicos, si pe un ton placut. In plus, cine ar pune la indoiala autoritatea lui Meena Ma, daca vor sa creada cu adevarat ca este aleasa lui Dumnezeu?
Domnul german, care ne-a spus de atingerea picioarelor, acum ne avertizeaza ca vom putea avea parte de experiente puternice. Spune sa nu ne speriem, daca lumea incepe sa planga, sau sa cada pe spate, deoarece in asemenea cazuri doua ajutoare vor sta in spatele nostru sa ne prinda si sa nu ne lovim. In plus, este un doctor de fata, deci sa nu ne facem griji.

Vreti sa stiu ce cred eu? Eu, care stiu cine este Derren Brown , am citit despre Cold Reading, si in general am o idee cum functioneaza manipularea psihica? Prin aceste afirmatii senzationale, lumea este pregatita la nivelul subconstientului sa se astepte la astfel de reactii si de multe ori le fac pur si simplu pentru ca se asteapta la asa ceva. In plus, creeaza o stare de anxietate si expectatie, care permite o manipulare mai usoara. Nu ma credeti? Uitati-va la urmatorul video (si explicatia), in care Derren Brown pretinde in fata unor atei si necredinciosi ca este ales de Dumnezeu si ii converteste pe 90% sa creada in acesta. Desigur, Derren nu este nici un Ales, este hipnotist si sceptic si ii deconverteste la loc la sfarsit.


Derren Brown, Instant Conversion, Pt1:


Derren Brown, Instant Conversion, Pt2:


Explicatia:



Dar de cele mai multe ori, sarlatanii se folosesc de mici trucuri psihologice pentru a predinde ca sunt, cine nu sunt. Oamenii din sala nu aveau cum sa stie toate acestea. I-am spus lui tata, dar tata m-a ignorat. Nu stiu, daca vroia sa creada ca ceea ce am spus chiar avea efect asupra psihicului uman. Hei, cei mai multi oameni au o versiune cartoon a spalarii pe creier, care cica se face cu un ceas sau pendul ori fortat ori violent si nu stiu cat de susceptibila este mintea umana. Ei cred ca vor fi vreodata victime unei asemenea chestii, fiindca cu siguranta isi vor da seama, cand cineva incearca sa-i hipnotizeze.

4.


Enter la Meena Ma. Ne ridiam in picioare(da, chiar si eu), ne inchinam( nu, eu nu) si tanti se aseaza pe fotoliul ei. Tanti poarta un Sari alb, cu nuante pastelate de mov si portocaliu si arata ceva mai batrana decat in poza, insa are acelasi zambet de sfanta. Poarta niste sosete incredibil de groase si tari, foarte albe. Acestea nu par murdare sau gretoase in nici un fel. Isi pastreaza misterul si nu vorbeste, sau mai precis, nu poarta un dialog cu nimeni. Noi nu avem voie sa i ne adresam, trebuie doar sa primim mesaje de la ea, cand suntem in fata iar aceste mesaje sunt spuse incet, intre 6 ochi - victima, persoana cu pricina, Meena Ma, si traducatoarea - ramanand neauzite de restul salii. Pacat, ar fi fost totul mult mai interesant.

In acest moment, cred ca v-am dat destul indicii, ca stiu germana. Stiu germana chiar foarte bine. Insa am cazut de acord cu tata, ca vom pretinde ca suntem romanei, pentru a vedea unde greseste traducatoarea. Cat despre mersul in fata, habar n-aveam ce vroiam sa fac odata ce eram acolo.

Meena Ma stie aparent ce vrea sa faca, si incepe, fara nici un fel de introducere, sa cante. Are o voce cristalina, placuta. Dupa o vreme in care nu se mai opreste, nu-mi vine sa cred, turma incepe sa participe la cantare. Sunt silabe mister (nici nu pot sa-mi dau seama daca este hindi), dar majoritatea canta. Hei, nici nu pot sa ma concentrez la romanul meu in felul asta!

Dar am terminat si cu activitatea in grup si acum este vremea iesirii in fata. Ma intreb ce o sa faca, sa mentina suspansul si sa nu para totul plicticos.

5.


Prima persoana, dupa cum suntem asezati, iese in fata, sta putin, dupa care se aseaza la loc. Pana acum nimic interesant... ma intreb, cat trebuie sa stau oare si ma bucur ca am cartea la mine. Era vorba totusi de doua or- ce?! A doua persoana este pusa de catre Meena Ma sa ridice bratele si sa strige tare "Eu sunt Dumnezeu!" Ajutoarele se posteaza imediat in spatele ei, pregatiti sa o prinda, daca cade. Respira puternic, dar glasul ei mi se pare fals. Poate fi vorba doar de timiditate si ca nu este obisnuita, sa strige chestii tampite intr-o sala plina cu oameni, dar m-as gandi ca daca eu as fi fost coplesita de o energie spirituala puternica, as da totul din mine. Asa, persoana mi se pare cel putin suspecta si o adaug la dosarele mele mentale. In orice caz, a ridicat suspansul. Publicul stie acum, ca asa ceva se poate intampla si pun pariu ca doresc sa aiba parte de o experienta asemanatoare. Fac o remarca in genul asta la tata, dar nu cred ca ma asculta cu adevarat.

Dupa acest incident, nu se mai intampla mare chestie. Persoanele carora Meena Ma le spune sa ridice mainile sunt relativ putine.

Procedura este repetitiva. X se duce in fata. Se aseaza in genunchi pe perna din fata ei, ii pune mana pe picioare si capul aplecat in directia poalei. Meena Ma ii pune mainile pe cap si ii face masaj, apoi ii ridica capul si se uita ceva vreme in ochii lui X, probabil pentru transferul spiritual, si face un fel de miscari reiki peste corp, daca este nevoie. Dupa aceea e posibil sa spuna ceva. Zonele cu probleme sau un mesaj de la Dumnezeu/Fecioara Maria/spirite. In cazuri mai rare, ridica mainile lui X si ii spune sa primeasca iubirea lui Dumnezeu si acesta este cazul in care ajutaceii vin imediat in spatele tau, gata sa te prinda.

O femeie chiar s-a lasat pe spate, si voi spune mai tarziu, de ce cred ca s-a intamplat asta.
In orice caz, am ajuns la o concluzie. Stiam ce vroiam sa fac odata ce ajungeam in fata. Inainte ma amuzam cu gandul, ca as face o scena religioasa, poate as pretinde ca sunt noua aleasa, just for the lulz.

Acum vroiam doar sa observ ce face, fara sa-i dau nici un indiciu pozitiv sau negativ, sau o expresie pe fata mea (si asa o oportunitate pentru cold reading). Chiar nu vroiam sa o provoc sau sa cauzez o scena. Asa ca am ajuns aproape la sfarsitul din "Pride and Prejudice", cand era randul meu sa ies in fata.



Continuarea in partea 3

0 comments:

Post a Comment

** Win a Prize! **

Cum castigi si tu o stergere?

E usor! Trebuie doar sa postezi spam, romane, texte copiate sau atacuri la persoana.
Mult succes! :P