The Horror!!! (RANT)

Dec 2, 2008

This. Is. A. Rant.

Tata vrea sa preia reprezentanta pentru o firma care face echipamente pentru fotografierea aurei si astfel de tratamente. Este ferm convins ca medicina traditionala nu e buna de nimic si se exprima mereu peiorativ cand aude de medici. Pe mine vrea sa ma convinga sa merg la cursurile de Qui Gong ( de fapt, un nou brand inventat de respectivul "maestru", inregistrat sub numele de Quilin Gong, care e cica net superior Qui Gongului normal). A mers si el si a fost asa de convins ca a fost martor la un "energy healing" incat nu s-a putut abtine sa nu povesteasca oricui intalnea.

- Si, tata, dupa aceea acele persoane au mers la medic, au adus cumva radiografii, sa dovedeasca ceva?

- Da, sigur.

Dupa mai multe intrebari punctuate am aflat ca nu era asa.

Asta imi face des, foarte des. Imi spune minciuni evidente - orice retardat s-ar fi prins - si le admite foarte greu, desi toata familia il avertizeaza cand spune una si mai gogonata. Case: A auzit acum vreo 2 zile ca in evul mediu medicina traditionala consta in lasarea sangelui. Imediat cand noi (sau mai bine zis, eu, dependenta de internet si wikipedia) am vrut sa-i explicam cum functiona si de ce se folosea, el ne intrerupe si vrea sa ne explice noua. El! Care nici n-a auzit si nici nu s-a informat de aceasta chestie! A inceput sa inventeze nu stiu ce poveste, pe un ton superior.

Il intrerup, ii explic de cele 4 umoare, sau cum se cheama, ii arat de ce greseste.

Tata iar fabricheaza o poveste, referitor la umoare si ceva suna ciudat. Hopa, aflam ca tata se refera la tumoare si habar n-are ce sunt alea umoare (sange, flegma, fierea neagra, fierea galbena). Sarim pe el, dar nici nu vrea sa admita ca a gresit.

Nu stiu ce sa fac, sincer. Cum poate un om sa devina atat de imbecil? Imi pare rau, dar asa e!

Stiu ca la baza terapiilor alternative este ideea ca pacientul este buricul pamantului, dar nici chiar asa. Cand primeste un CD de la maestrul de Qui Gong, ala e singurul CD bun, fiindca e facut tocmai pentru meditatia Qui Gong. Citeste multe carti pseudostiintifice si absoarbe tot nefiltrat. Pe langa asta, i se induce o ura pentru medicina normala, care s-ar putea dovedi periculoasa.

Imi vine sa rad si sa plang. Cand eram mai mica am facut si eu niste cursuri de enegrii, chakre etc. si fiindca parintii mei au continuat sa faca toate nivelele acelei scoli spirituale, am avut de unde rasfoi niste cursuri si i-am atras atentia asupra faptului ca cele doua pachete de cursuri spirituale pe care le-a facut se contrazic. Noooooo, nici sa inteleaga de unde vin. (Mama a inteles). Nu era nici macar o critica adresata pseudostiintei in general, ci doar ce spunea o pseudostiinta despre cealalta.

Si pe deasupra, e evangelist. Nu ma refer la faptul ca e crestin (el se considera probabil), dar vrea sa converteasca lumea, e ceva de groaza! (si e penibil) Deja pe mine ma preseaza sa fac tot felul de cursul desi i-am spus sa ma lase naibii in pace. Vizita la Meena Ma am acceptat-o doar fiindca nu trebuia sa platesc. Insa la cursul de Ouilin Gong, se dau bani si eu nu vreau sa bag bani in traista acestor sarlatani.

Ah, nu cred ca tata e sarlatan. El crede ce i se spune mult prea usor, nu are gandire critica si o memorie complet selectiva. Dar a devenit foarte egocentric (numai el are Dreptate!) de cand face aceste chestii. I s-a spus ca a fost conducatorul Atlantidei intr-o viata anterioara de catre o tipa care pretinde ca primeste 'misiuni' de la Dumnezeu si face deja tratament cu energii la cunostinte, fapt ce-i da probabil un sentiment si mai mare de putere fata de bietele oite.

Si nevrand sa subventionez astfel de pseudostiinte, probabil va dati seama cum ma simt cand aud ca VREA SA INTRE IN DOMENIU! Vrea sa discute cu spitale, sa bage terapii alternative si sa preia reprezentanta pentru un aparat suspect. Ma ingrijoreaza, fiindca ca un fost diplomat si economist, are multe cunostinte/pile in politica si afaceri.

So...


NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Cred ca ma spanzur (a nu se lua in serios, e o metafora)!

Ok, ce trebuie sa fac?

Cum il conving sa gandeasca mai critic?


PS: Steam not yet blown off.

3 comments:

straycat said...

N-ai ce sa-i faci. Si taica-miu era la fel. Daca nu se prinde singur de sarlatanie n-ai nici o sansa. In cazul lui taica-miu, nu stiu exact povestea (cred ca ii este prea rusine sa spuna) dar a rupt-o brusc si complet cu radiestezia (acum vreo 8-9 ani se intampla). De unde spunea el la toata lumea despre energii, facea tratament in tren la toti strainii, deodata nimic, 0.

Asa ca, parerea mea e ca trebuie sa se arda bine si cu forte proprii (sau macar sa creada ca-s proprii). Sa fie ca un dus rece. Alta solutie nu vad.

Mult noroc si nu te lasa :).

Anonymous said...

Spune-i sa se trateze cu qi gong si sa nu mai ia deloc medicamente.

Intr-o saptamana ii rezolvat :)

Post a Comment

** Win a Prize! **

Cum castigi si tu o stergere?

E usor! Trebuie doar sa postezi spam, romane, texte copiate sau atacuri la persoana.
Mult succes! :P