O mica intamplare cu homeopatie

Feb 1, 2009



Acum cateva zile am avut o migrena. M-a apucat fix in mijlocul examenului si a tinut toata ziua.
Am ajuns acasa si m-am vaitat tutuor, care nu puteau scapa de mine, cat de tare ma doare capul. Ca si de alte dati, solutia era somnul si 2 Nurofene, astfel incat durerea se estompa usor si disparea de obicei cand aveam sa ma trezesc. Numai ca, de data asta, desi m-am trezit fara durere, m-a apucat iarasi de la inceput la cateva momente dupa ce m-am trezit... si am luat inca un Nurofen.

Mama, bine intentionata, mi-a propus sa iau niste picaturi homeopatice. Eu eram dispusa sa incerc orice, ma innebunea durerea de cap!

"Dar tu stii ca am luat deja un Nurofen si voi mai lua inca unul? Nu o sa poti sa-ti dai seama ce efect au picaturile, intelegi?" am avertizat-o. Concluzie logica, sau cel putin asa mi se parea mie, si am inghitit niste picaturi amare.

Apoi m-am cuibarit din nou sub plapuma in camera mea intunecata si 5 ore si 2 Nurofene mai tarziu -- TADAAA!! -- s-a dus durerea. A doua dimineata mama vine iarasi cu picaturile si vrea sa le iau desi nu ma mai doare. Urmeaza o parfrazare.

"Oricum am luat multe Nurofene si nu ma mai doare capul."

"Da, dar cred ca te ajuta."

Poftim? Tu crezi ca au avut un efect?
"Dar nici nu poti sa-ti dai seama, daca au avut un efect!" ii zic, uimita.

"Acum ca le-ai luat nu te mai doare capul!" imi raspunde Captain Obvious deghizat ca mama. Raman cu gura deschisa pentru cateva secunde.

"... Da ... si am luat si alte chestii pe langa."

"Mai ia cateva picaturi, te vor ajuta. Ti s-a dus durerea mai repede! De ce a tinut migrena asta asa de mult, daca functionau Nurofenele?"

"De fapt, au functionat foarte bine prima data, doar ca a reinceput migrena. Nu a tinut in mod continuu. Si ambele dati a durat exact la fel de mult ca de fiecare data."

"Eu chiar cred ca te vor ajuta."

"@#$%^&*$%^& Nu au la CE sa ma mai ajute!"

Si dupa aceea i-am promis, ca nu voi mai lua niciodata ceva homeopatic de la ea, fiindca nu gandeste clar. Abia astept sa mai vina cu idei din astea, o sa-mi slefuiesc cornitele pentru acea ocazie.

9 comments:

Anonymous said...

Corelatia nu implica cauzalitate :).. but you can't tell them that! They will malfunction.

BlindGirl said...

misto intamplare. La fel de bine ati putea discuta despre o rugaciune sau despre credinta in dumnezeu. nu s-ar schimba prea mult discutia.

offtopic: vreau si eu ceva daca nu te superi si daca stii cum s-ar putea face.

am un blog amarat pe blogspot cu povestiri din viata de zi cu zi (nu rational in care sa dezbat ca voi desi am aceleasi convingeri).

Stiu ca s-ar putea dar nu stiu cum sa pun si eu banderola aia tot asa in colt fara sa modific tema, cumva cu o linie de cod. ( am avut in colt rasfoirea blogurilor inainte, deci cumva a mers) Daca imi dai voie s-o port si eu si stii pe cineva care sa ma lumineze, raman datoare.

Ar fi o chestie sa devina de purtat asa cum e pe ateobuze si pe bloguri o banderola :)

vreau si euuuuu!!!!

Nine said...

Hello BlindGirl!
Pe mine ma fascina cum tot insista, desi am avertizat-o. sheesh...

Btw, asta e linia de cod pe care am folosit-o:

[img src='http://i40.tinypic.com/2ez2xaf.gif' style='position:absolute; right:0px;'/]

pune-o imediat dupa tagul de

[body]

, sau dupa

[body]
[div id='outer-wrapper']

Te rog sa inlocuiesti toate parantezele patrate [] cu cele ascutite <> , nu stiu de ce nu ma lasa sa postez cu coduri html, chiar daca sunt doar exemple...

Feb 2, 2009, 12:49:00 AM  

adrian said...

frumos articol, multumim!
Ca tot a venit vorba de nlp, eu am facut un curs foarte misto la Extreme Training cu trainerul Dan Lambescu, pe Dezoltare Personala cu NLP. Am fost super multumit. Am vazut acum ca au mai lansat ceva pe Strategie si Persuasiune (cu NLP). Probabil o sa merg si la asta. Vi-l recomand. Pentru cei interesati gasiti detaliile aici:
http://www.traininguri.ro/?section=106

Anonymous said...

Eu am scapat de apendicita acuta cu bombonele. Faza a fost in felul urmator: m-a durut rau burta in fosa iliaca dreapta, am mancat bombonele si mi-a trecut. Si pe deasupra, intre momentul automedicatiei cu bombonele si disparitia durerii am fost operat.

Anonymous said...

dami voie sami dau si eu cu parerea :))

daca va dati oameni "rationali", de ce nu dati dovada de ratiune :))

deci, daca ai luat nurofen plus picaturi de zeama de varza si apoi teai vindecat brusc [as usual] LOGIC este ca nu ai de unde sa stii care din elementele folosite teau vindecat.

de obicei migrena ta disparea complet a doua zi.

deci a spune ca "Nu au la CE sa ma mai ajute" este la fel de fanatic precum prozelitismu crestin :))

din pdv meu , stiintific este sa acorzi credibilitatea ipotezelor de lucru si data viitoare sa testezi ipoteza cu picatura homo.
NU iei nurofen , iei doar picaturi si vezi ce efect are.

simplu.

ce esti asa inversunata impotriva lu maicata, poate ea a testat cu picaturi si migrena ei a disparut. poate nu stie de placebo si poate ii place sa creada ca viata ii este condusa de forte externe.

cheers !

BlindGirl said...

Tocmai veneam sa-ti dau un link la o chestie care te va lamuri ca NU ai cum sa-i zici mamei tale ca n-are dreptate. Dar a scris cineva inaintea mea.

Uite ce am gasit:
http://cectic.com/138.html

(Asta imi aduce aminte de cezariana mea cand am fost instiintata de anestezist ca vine preotul pe la noi de cate ori il solicitam, ca are capela in spital. A ramas forte mirata tanti cand i-am zis ca ma intereseaza mai mult cand vine doctorul sa-i multumesc ca mi-a adus copilul pe lume si sa ma consulte post-operatoriu. Ca mi s-a acrit ca Dumnezeu sa le fure lor creditele. Nu stiu ce m-as face eu sa fiu ginecolog- eu sa fac toata treaba si toti sa multumeasca unei fiinte imaginare)

Nine said...

@Anonymous:

Buna idee, desi ai inteles o parte din text gresit sau nu ai citit cu atentie.
Cand am zis "Nu au la CE sa ma mai ajute" ma referam la faptul ca mama insista sa iau picaturi in momentul acela, desi mi-au trecut deja durerile de cap. Cred ca suntem amandoi de acord, ca e inutil sa mai iei medicamente dupa ce te-ai insanatosit.

Ma bucur ca vezi problema asa de logic ("LOGIC este ca nu ai de unde sa stii care din elementele folosite teau vindecat"), dar, dupa cum vezi, mama nu a vazut asa, era, deci, mai putin logica decat tine.

Dupa ce mi-ai spus tu as avea un mic impuls sa incerc sa iau numai picaturi homeopatice, desi am sentimente mixte la aceasta idee. Nu stii cat de puternica e durerea de cap! :(

Ah, si ca sa nu te las cu presupunerea atarnata in neant: mama nu are migrene. Nimeni din familia mea nu are, in afara de mine, si pentru claritate: migrenele nu sunt simple dureri de cap, ci durerile de cap de la migrena sunt simptome ale unei afectiuni neurologice.

Multumesc pentru comentariu.

Feb 6, 2009, 12:35:00 AM  

Nine said...

@BlindGirl:

Se potriveste perfect! :D
Buna povestea. Preotul intr-adevar n-a facut nimic. Daca ai fi fost credincioasa ai putea sa-i multumesti direct lui Dumnezeu, de ce unui intermediar care n-a facut nimic? Sheesh.

Feb 6, 2009, 12:39:00 AM  

Post a Comment

** Win a Prize! **

Cum castigi si tu o stergere?

E usor! Trebuie doar sa postezi spam, romane, texte copiate sau atacuri la persoana.
Mult succes! :P