Moon's missionaries (2/3)

May 31, 2010

Dupa ce in urma cu vreo saptamana am avut parte de o sarmanta discutie despre puritate si evolutie cu un legionar al... un misionar de la... un da chiar, al cui era?


Ce-i drept, am primit un fluturas, dar va provoc sa descifrati cine sunt astia de fapt:

Cine sunt? O organizatie cu tineri de caracter.

Ce fac? Construiesc o cultura a iubirii adevarate. *ahem*

Ah, si promoveaza pacea in lume.

Sweet floating Jesus, si traficantii de persoane dau mai multe informatii!

Nu va ascund ca la inceput am citit denumirea ca "W-CRAP". In plus, descrierea face organizatia sa para ca un fel de lipeala pentru ultrareligiosi - sau un fel de Miss Universe Summer Camp. Weird-crap indeed... opinie putin influentata si de weird-witness-guy intalnit mai devreme.

Ei, alle guten Dinge sind drei, si asa il inatlnesc nu la mult timp dupa prima ciocnire cu primul misionar, si pe al doilea, care de data asta vorbeste in engleza.

"Do you have a little time for a survey?"
"What's your purpose in life?"
"What do you do to achieve that purpose?"
"Do you think it's important to live for others?''
"Do you think purity is important?"
"Do you believe in God or the spiritual world?"

Spre deosebire de romanelul care nu intelegea cu ce se mananca evolutia, tipul acesta pare destul de treaba si mult mai relaxat, nu e surprins de ateism, nu o ia cu evolutia, ci vorbim despre diferentele si influenta religiilor.

Pretty sweet. Here's the deal: Eu studiez economia. Cu prietenii vorbesc despre arta, cultura si politica, dar nu despre religie. Unii se considera agnostici, altii religiosi, dar tema religiei nu este abordata. Impreuna cu copilul #2 fac misto de fundamentalisti si parinti, iar celor din urma ori nu le pasa de ateismul meu, ori ma iau cu "cand o sa fi de varsta mea...". Ce mai, tata e entuziasmat de bioenergii si i-am propus sa treaca pe la Randi sa-si culeaga milionul! >:)

De aceea m-am bucurat ca am discutat cu cineva despre religie, dar ma bat ca nu ma-m prins la momentul dat cand a spus ca e 'unificationist'. Incurc mereu termenul cu 'universalist'.

Pentru cei care nu stiu:
  • Universalism: chestie vag crestina foarte toleranta din SUA;
  • Unificationism: secta crestina coreeana cu propriul lor profet;

Al treilea misionar a venit mai bine pregatit - cu cartea pentru convingere de infideli!


3 comments:

godless1859 said...

Sunt invidios pe tine - nu mi-a mai picat un credincios din asta in maini la modul live de mult timp. Nu inteleg de ce n-am si eu norocul asta sa vina sa incerce sa ma converteasca; m-as distra teribil.

Armand K. said...

Oh my! Am citit post-ul ăsta înaintea primului din serie. Tre' să spun că a început să-mi „pută” imediat ce-am văzut „iubire adevărată” pe primul afiș.

Adăugarea compulsivă a lui „adevărat” după mai orice (preferabil „creștin” și orice aduce a sentiment sau valoare pozitivă din punctul „lor” de vedere) este ca un steguleț care marchează creștinopații.

Post a Comment

** Win a Prize! **

Cum castigi si tu o stergere?

E usor! Trebuie doar sa postezi spam, romane, texte copiate sau atacuri la persoana.
Mult succes! :P