Ți se oferă un mobil furat.

Jun 8, 2010

Ce faci?

Azi în parc au venit niște Țigăncuși de vreo zece ani la mine și m-au întrebat:

”Vreți să cumparați un mobil ? Că sorămea nu-l mai vrea.”
(”i l-a furat” ”nu, mă, taci, nu e furat.” se aude șoptind de la ceilalți șmecherei)

Cu un training murdar, că ”tocmai a facut baie în lac”, băiatul susține că sor-sa îl are de câteva zile și nu-i mai place. O să-i cumpere ta-su unu nou. E un Samsung cu Touchscreen, cu spatele roz  și card de 2giga, funcționalități facebook, poze personale și muzică. O scurta detectare internautică îmi arată acum prețuri de 100-200 de Euroni. Cât vrea băiatul și prietenii săi, care se jura pe mamă că nu e furat?

300 de Roni!

Și mie mi s-a furat mobilul într-a 11-a. Lui copilu#2 din familie i s-au furat 2 mobile în 4 săptămâni - unul in plină zi în Obor. Știu cum e să nu-l mai ai. Dar, dacă am îvățat ceva din familie, e că sigur a fost o gașcă de adulți, care au scapat-o pe biata fată de mobil, și nu niște prichindei de 120cm. Dacă, să zicem, aș face-o ca Robin Hood, aș înhăța mobilul și as tunde-o înspre apus, de unde nu știu că nu-l cheamă pe ta-su sau pe fra-su să mă bată? Să fim sinceri, trimit copii să le vândă chestiile fiindcă ăștia mici par inofensivi.

Dacă aș chema pe cineva să mă ajute sau i-aș amenința că sun la Poliție, ar fugi ei și nu aș fi rezolvat nimic.

Dacă l-aș cumpăra și l-aș da înapoi pentru aceeasi sumă, ca să nu ies eu în minus? Admit, e o idee tâmpita. Mă gândesc doar cum m-aș simți eu și că aș fi vrut să-mi recuperez contactele și pozele. Ar fi mai ieftin decât un mobil nou. Dar poate familia fetei nu vrea să-și răscumpere mobilul pentru 300RON, sună oricum foarte mult a șantaj. Aș rămâne nu numai cu un mobil în mână, ci și cu unul pe conștiință. Aș susține furtul...

”Îți dau un milion, nu mai mult.” le zic. (Ca să clarific, sunt genul de persoană, care sare pe șine să salveze pisici. Juge all you like.)

Vor să necocieze pe la un 150, dar rămân fermă. ”E bine, că ne putem lua de mâncare” șoptește unul dintre ei în spate.

”Stați să o întreb pe mama...” zice liderul. Hopa, sunt  supervegheați de părinții abjecți, care-și pun  copii să vândă bunuri furate.

După ce e dat OK-ul și vin înapoi, îi sperie un băiat care vine amenințător spre ei și fug.

So here's to you, my friends: Ce-ați face în situația mea? Există o soluție bună sau orice ai alege, ar ieși cineva in minus?

Link Love List

Jun 6, 2010

Săptămâna asta au apărut chestii interesante în blogosfera ateistă din Ro. Here's a small summary, in case you missed something:

Fantezii creștine și spălare pe creieri

Tacticile creștinilor fundamentaliști din SUA sunt înșelătoare și bolnave, dar la baza lor stă aceeași fantezie fără fond la care subscriu toți creștinii. Uitați ce metode de ”convertire” au... 'Not trying to guilt or scare you', my ass!Dacă ați trebuie să alegeți între Hell House și Muzeul Creaționist, unde v-ați duce?

Generatia asta nu prea crede

Jun 5, 2010

O chestie care-mi dă speranță a ieșit la iveală în discuția cu ultimul meu misionar: l-am întrebat cam ce răspunde lumea când este întrebată ”Crezi in Dumnezeu?” Era totuși de 3 săptămâni în București și mai venise în România.

Ce-i drept, ei întreabau doar tinerii şi studenții, în nici un caz toată România (mai ales zonele rurale) însa se pare că răspunsul a fost în principal ”Nu stiu, nu prea. Mai vedem.”

Bine, că nu înghit din prima ce spune biserica, dar soluția la această întrebare e foarte simpla: Nu știi? Ești agnostic. Nu crezi, dar nici nu știi? Ești ateu agnostic. Crezi ca nu există? Tot ateu și aia, dar altă nuanță.

Totuși ei nu au un termen pe care să-l atribuie acestei păreri și de aceea își fac griji ca trebuie sa aleagă vreo extremă. Din cauza acestei lipse de informații cred că religiile pot să-i manipuleze pe acești oameni.

Thoughts?

Moon's missionaries (3/3)

Jun 4, 2010

Plouă cu misionari în ASE, București, dar ai cui sunt? Am vorbit deja cu 2 dintre ei, și acum îl întalnesc și pe al treilea.

Pentru ateii dornici de dezbateri, propun să petreceți o zi în campus cu un tricou pe care scrie "What's my purpose in life?", "Waiting 'til marriage!" sau, în cazuri disperate, "Let me into your cult!". Fiindcă e probabil exact ceea ce caută.

Las conversația care urmează în engleza, fiindcă așa a avut loc și nu-mi place să schimb des între limbi.

Vine așadar numărul 3, un tanar din Germania. Zece clase terminate, copil de divort si etnie italiana. Interesting.

(read after the jump, it's really long)

Mediafax: Nu exista viata dupa moarte

Jun 3, 2010

Mediafax raporteaza o stire via descopera.ro . Pe scurt: toti care conteaza spun ca nu exista viata dupa moarte. Si cu "toti care conteaza", ma refer la persoane inteligente, care stiu prin ce metode relevante statistic si cu ce standarde stiintifice sa investigheze o afirmatie.

Nu ma refer la multimea crestinoida, pentru care anecdotele, citatele biblice si opiniile personale reprezinta dovezi stiintifice. Dar, evident, cei din urma isi anunta prezenta in comentarii. Happy shitfest everyone!


Va prezint specimenele:

De la: ionut  -  02 iunie 2010 ora 19:32:07
Pentru MCD : NU ! Nu ai dreptate !De unde stii tu ca eu am descoperit ca exista viata dupa moarte pentru ca asa au zis altii oameni ??? Ma cunosti cumva ca sa afirmi asta ? Ai trait tu ce am trait eu?NU,nu ai trecut prin ce am trecut eu ca sa stii ! Crezi ca a descoperii un lucru...crezi ca singura cale de a descoperii un lucru,este doar daca iti spun altii despre lucrul ala? Spune-mi??? Crezi ca nu poti descoperii un lucru alfel??? De unde stii tu,ca in cazul meu a fost asa?? Iti repet:ai trait tu in locul meu? Daca vin la tine si iti spun ca afara e frig...poate am ascultat la meteo...ce au spus alti oameni...sau poate nu...poate chiar am venit de afara !
De la: Andra  -  02 iunie 2010 ora 17:19:32
nu extista viata dupa moarte? trist, foarte trist! atunci ce rost mai are viata? nu cred in asa ceva...
De la: ela  -  02 iunie 2010 ora 14:24:54
PROSTII, astia stau prea mult in laborator si au luat-o razna. Vor sa se impace cu gandul ca nu tre sa dea socoteala.
De la: Claudiu - Arad  -  02 iunie 2010 ora 14:08:19
Daca nu ar exista viata dupa moarte si viata s-ar opri la marginea pamantului atunci rostul omului pe pamant ar fi egal cu 0..... imi pare rau ca unii medici au devenit senili, tocmai din considerentul de a dezvalui o minciuna... daca stiu ceva sigur atunci sa o faca,... nu din supozitii....
De la: Eliza  -  02 iunie 2010 ora 14:04:11
Doamne, ce tampenie de articol, si ce tampenii zic medicii astia. Sunt lucruri pe care stiinta nu le poate stii sigur. Cand o sa bagati la cap asta ?!?
De la: EnzymeX  -  02 iunie 2010 ora 14:03:48
Din punctul meu de vedere aceste articol este mai mult decat o BLASFEMIE la adresa creeatorului...Este cum ai afirma ca ai iesit din neant,maimute sau alte aberatii....Exista un creeator ,o viata,si un alt nivel dupa moartea corpului (materiei),Albert Einstein a demonstrat asta(Teoria relativităţii) ,fiecare corp din univers este energie ,energia nu moare niciodata ea se transforma intr-o alta dimensiune pe care omul nu are capacitatea sa o cunoasca in momentul de fata.PS:Exista Dumnezeu,exista Satan,exista Rai si Iad!Felicitari participantilor!

Frankencell liiiiiives!!!

Jun 1, 2010

In caz ca v-ati refugiat sub o piatra si nu ati aflat: oamenii de stiinta au creat prima viata sintetica si s-au semnat in genom! Stirea a fost anuntata pe 21 mai 2009 si Science Channel are deja o emisiune pe tema:


Creating Synthetic Life, premiering Thursday, June 3, 2010, at 8PM e/p


La noi in Romanica vine abia pe 12 iunie la Discovery Science, so don't miss it!