I get mail

Jan 15, 2011

M-am resemnat de mult timp că nu pot să spun rudelor, să nu-mi trimita e-mailuri în lanț cu .ppt-uri cu pisicuțe, stunt-uri și imagini motivaționale și chiar să mă aștept să nu mă mai spămuiască.

Am o astfel de rudă de la țară, care câteodată îmi trimite mici anecdote și povestioare cu conținut religios. De obicei nu mă deranjează, dar azi mi-am găsit în mailbox fundamentalism american și n-am putut să stau deoparte.
Un Raspuns genial dat de Anne Graham...(merita citit)Fiica marelui evanghelist nonagenar, Billy Graham, Anne Graham, intr-un interviu  in emisiunea "Early Show" (Spectacolul matinal), a fost intrebata de  Jane Clayson, cu privire la atacurile din 11 septembrie 2001 si i s-a pus o intrebare la care multi ar fi dat raspunsuri nesatisfacatoare: "Cum a putut Bunul Dumnezeu sa lase sa se intimple asa ceva si sa priveasca atat de nepasator aceasta catastrofa de pe pamantul Americii?"
Anne Graham, dupa ce a meditat catevaclipe, a dat un raspuns magistral, a raspuns cu niste replici foarte logice, profunde si inspirate, nepregatite dinainte (se poate vedea pe videoclipul inregistrat).
Foarte tare vreau să știu de unde pornesc chestiile astea. Mulțumesc, autorule de mail, că-mi spui că urmează ceva magistral, logic, profund, inspirat și nepregătit de dinainte. Altfel probabil aș fi crezut că urmează niște inepții și raționalizări subțiri, care n-ar fi profunde nici dacă ar fi pregătite dinainte.

"Si eu mi-am pus deseori aceasta intrebare si mi-am gasit urmatoarele raspunsuri... Cred - nu cred, dar sunt profund convinsa - ca Dumnezeu a fost si ramane adanc intristat de aceasta, la fel ca si noi, numai ca noi, de ani de zile, Îi spunem si chiar Ii poruncim sa  iasa din scolile noastre, din guvernul si din vietile noastre, ca ne descurcam si singuri, fara ajutorul Lui...
Si, fiind El un adevarat gentleman, cred ca pur si simplu S-a dat, calm, la o parte...Cum de mai indraznim noi oare sa-I cerem binecuvintarea, mila si protectia Sa, daca Ii cerem sa ne lase in pace? (În lumina recentelor evenimente, fiind vorba de atacuri teroriste, atacuri armate in soli etc.)


Acestea sunt raționalizările, pardon, ideile profunde, logice și inspirate, care sunt deja destrămate cu ușurință de mulți ani încolo de blogosfera ateo-sceptică anglofonă. La noi însă, ele fac runda în privat, prin e-mailul mamelor, mătușilor și noastre.

Ia imaginați-va ce spune cucoana Anne: Trist și abătut, gentilomul nostru de zeitate lasă oamenii să se organizeze singuri, după cum au cerut. BAM! Moarte, atacuri, terorism. Doamne, ce mult terorism e in Suedia, o țară majoritar atee! Vai, e doar prăpăd în Germania, unde nu găsești Biblia în scoli! Tulai, dar în România se face încă religie în școli și, într-adevăr, trăim bine!

Haideți, că nu dăm destui bani pe gentilomul nostru imaginar. Ce investiții pentru redresarea economiei?


Cred ca totul a inceput cind Madeleine Murray O'Hare (doamna care a cerut ca America sa devina o tara atee si care a fost ucisa, iar corpul ei a fost gasit recent) a  afirmat ca nu dorea nici un fel de rugaciuni  in scolile noastre, iar noi am spus O.K. Cererea ei a fost aprobata si a devenit lege obligatorie in SUA...
Apoi, cineva a spus ca mai bine nu am citi Biblia in scoli (Biblia care spune sa nu ucizi, sa nu furi si sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti), iar noi am spus O.K..

Că dacă n-ar spune în biblie, toată lumea ar face-o. OK... poate cucoana Anne, dar nu sunt sigură de restul de 6 miliarde de oameni.

Apoi, dr. Benjamin Spock a spus ca nu ar trebui sa ne plesnim copiii atunci cind se poarta urit, pentru ca aceasta le-ar afecta mica lor personalitate si stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am spus ca un expert trebuie sa stie ce vorbeste, asa ca am spus O.K.
Can you say Ad Hominem? Da, sunt sigură ca fiul s-a sinucis fiindcă nu a fost batut bine! What. The.
Stai putin... o cautare internautică deloc dificilă arată că fiul nu s-a sinucis, încă traiește. Nepotul s-a sinucis, și era schizofrenic.

Iată ce a spus dr. Spock (care a murit in 98 la 95 de ani) la acest gen de acuzatii:
The Permissive Label: A couple weeks after my indictment [for 'conspiracy to counsel, aid and abet resistance to the military draft'], I was accused by Reverend Norman Vincent Peale, a well-known New York clergyman and author who supported the Vietnam War, of corrupting an entire generation. In a sermon widely reported in the press, Reverend Peale blamed me for all the lack of patriotism, lack of responsibility, and lack of discipline of the young people who opposed the war. All these failings, he said, were due to my having told their parents to give them "instant gratification" as babies. I was showered with blame in dozens of editorials and columns from primarily conservative newspapers all over the country heartily agreeing with Peale's assertions. Many parents have since stopped me on the street or in airports to thank me for helping them to raise fine children, and they've often added, "I don't see any instant gratification in Baby and Child Care" I answer that they're right--I've always advised parents to give their children firm, clear leadership and to ask for cooperation and politeness in return. On the other hand I've also received letters from conservative mothers saying, in effect, "Thank God I've never used your horrible book. That's why my children take baths, wear clean clothes and get good grades in school." Since I received the first accusation twenty-two years after Baby and Child Care was originally published--and since those who write about how harmful my book is invariably assure me they've never used it--I think it's clear that the hostility is to my politics rather than my pediatric advice. And though I've been denying the accusation for twenty-five years, one of the first questions I get from many reporters and interviewers is, "Doctor Spock, are you still permissive?" You can't catch up with a false accusation.


Apoi, altcineva a spus ca profesorii si dirigintii nu ar trebui sa ii disciplineze pe copii atunci cind gresesc. Iar conducatorii de scoli au spus ca nici un membru al personalului sa nu atinga vreun elev atunci cind se poarta urit, pentru ca scolile nu au nevoie de publicitate proasta si in nici un caz de procese. (Totusi, exista o mare diferenta intre a disciplina si a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc.)


Aham... nu asta a zis Spock. De fapt a zis cam ce se gaseste între parantezele cucoanei Anne.

Apoi, cine stie ce membru inteligent al consiliului de conducere al vreunei scoli a spus ca, baietii fiind baieti, vor face dragoste oricum, deci ar trebui sa le dam fiilor nostri prezervative. Asa, ei vor putea sa se distreze cit vor, iar noi nu vom trebui sa le spunem parintilor ca le-au primit de la scoala. Iar noi am spus O.K.
Madame, abstinența nu a dat rezultate. Numărul sarcinilor este mai ridicat la adolescentele, care au fost învățate cu abstinență, decât la cele care au primit o educație sexuală de bun simț.
Vă las în continuare cu un Slippery Slope din ce în ce mai aprupt:

Apoi, unii dintre alesii nostri de virf au spus ca nu conteaza  ceea ce fac in viata lor privata atit timp cit isi  fac treaba la slujba. De acord, a spus fiecare din noi, mie nu-mi pasa de ceea ce face altcineva, inclusiv presedintele, in viata sa privata, atit timp cit am o slujba si economia merge bine.
 Apoi, niste libertini au cerut sa tiparim cat mai multe reviste cu femei goale, in semn de respect si apreciere a frumusetii feminine.. Iar noi am spus O.K. Apoi, altcineva a impins acea apreciere un pas mai departe, publicind fotografii cu copii goi, si inca mai  departe, afisindu-le pe Internet. Iar noi am spus O.K., au dreptul la libera exprimare.
Apoi, industria  show-business-ului a spus: hai sa facem show-uri TV si filme care sa promoveze indepartarea de Dumnezeu, violenta si sexul ilicit, sa inregistram melodii care sa incurajeze violurile, drogurile, crimele,sinuciderea si temele satanice. Iar noi am spus ca nu este decit entertainment-amuzament, nu are efecte adverse si oricum nu o ia nimeni in serios, asa ca totul a mers inainte.
  Iar acum ne intrebam speriati de ce copiii nostri nu au constiinta, de ce nu disting binele de rau, de ce nu ii deranjeaza sa ucida pe straini, pe colegii de clasa sau pe ei insisi.
Probabil ca, daca ne-am gindi mai mult, ne-am da seama de ce.

Pentru cei care au reușit să treacă prin regurgitarea fundamentalistă de mai sus, poftiți un Algocalmin. Femeia asta e batută-n cap? Chiar e batută-n cap? Totul se reduce în căpșorul ei la pedofilie, violență, satanism, droguri? Admit că valorile americane au suferit mutații oribile: n-ai cum să arăți nuditate în media fără să fie automat sexualizată. Și la noi se mai exagerează (azi am vazut pe prima pagina a Click! 8 sâni, dintre care 4 descoperiți.), dar măcar ne oripilăm mai degrabă la violență, decât la sex.

Cred ca totul se reduce la faptul ca ceea ce vei semana, aceea  vei si culege.
Noi Ii spunem lui Dumnezeu: Draga Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetita ucisa in clasa? Iar Dumnezeu raspunde:  Dragul meu, Eu am fost alungat din scoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, cind voi mi-ati spus sa plec din scoli? E ciudat cum  oamenii Il dispretuiesc pe Dumnezeu, si apoi se intreaba cu naivitate de ce totul merge tot mai prost. Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne indoim de ceea ce spune Biblia.E ciudat cum de toti oamenii vor sa mearga in ceruri, desi nu cred, nu gindesc,  si nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie in Biblie.
Este  ciudat cum de unii pot spune: da, eu cred in Dumnezeu si de fapt sa il urmeaza pe Satana, care,  se stie ca, la randul lui, crede si el in Dumnezeu...
E ciudat cum ne repezim sa judecam, dar nu ne place sa fim judecati. E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail si ele se raspindesc precum focul salbatic, dar cind incepi sa trimiti mesaje privindu-L pe Dumnezeu, oamenii se gindesc de doua ori inainte de a le trimite si altora.
E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar,  crud si obscen  trece liber prin cyberspatiu, dar orice discutie publica despre Dumnezeu este impiedicata la scoala si la locul de munca. Este, in sfarsit,  ciudat cum poate fi cineva atit de inflacarat de dragoste pentru Hristos fiind in acelasi timp un crestin invizibil in timpul saptaminii." 
(Interlocutoarea a mai venit si cu alte argumente, dar ne oprim aici).
Radeti?
Ar fi, desigur, ciudat cum de, gindindu-va daca sa trimiteti sau nu mai departe acest mesaj nu-l veti trimite multor adrese din lista voastra, pentru ca nu sunteti siguri de ceea ce crede destinatarul posibil sau de ceea ce vor crede despre VOI daca il veti trimite.
E ciudat cum de ma ingrijoreaza mai mult ceea ce cred oamenii despre mine si mai putin ceea ce crede Dumnezeu despre mine.
Ce credeti?
Trimiteti mesajul mai departe daca credeti ca este bun. Daca nu, atunci pur si simplu aruncati-l la cos si nimeni nu va sti ca ati facut-o. Dar, daca o faceti, atunci nu va mai plingeti de starea proasta in care a  ajuns lumea astazi! Sa aveti o zi buna! 
Trimiteți  mesajul mai departe dacă credeți ca este bun. Daca nu, ardeți-l pe blog!
You comment. Eu iau incă un algocalmin.

80 comments:

0Z said...

Metoda aceasta de prozelitism este numita "producing guilt trip". Persoanele care fac asa de obicei sufera de cele mai puternice forme de aroganta...

Anonymous said...

Scrii prea rar domnita.
Dar groaznic spam...
Bine macar ca nu e ala cu Einstein si lipsa luminii

Anonymous said...

Te admir ca ai avut rabdarea sa reasearch bullshitul pe care e bazat spamul asta.

Freija said...

Singurul lucru pe care mi-l inspira e un Ctrl+Alt+Delete. Chiar, religia in ce an a fost scoasa din scolile americane?

Ciprian said...

Daca ar exista dumnezeu - ar fi ateu. Adica ar crede in propriile puteri, nu-i asa ? Ateismul este cea mai inalta expresie a spiritualitatii. Credinta in divin este cel mai sec banc spus la bere de 12 cersetori.

Liviu said...

buna,inca nu stiu unde as putea sa ma incadrez din punct de vedere spiritual,nu cred in biserica si in ce promoveaza ea,dar cred ca exista o forta universala,care ne tine laolalta(besides gravity :)) ).
referitor la articol mi-a placut maxim un pasaj,m-a amuzat nivelul de propaganda politico-religioasa cu un singur scop:de a manipula si controla masele de oameni : "Noi Ii spunem lui Dumnezeu: Draga Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetita ucisa in clasa? Iar Dumnezeu raspunde: Dragul meu, Eu am fost alungat din scoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, cind voi mi-ati spus sa plec din scoli? E ciudat cum oamenii Il dispretuiesc pe Dumnezeu, si apoi se intreaba cu naivitate de ce totul merge tot mai prost. Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne indoim de ceea ce spune Biblia.E ciudat cum de toti oamenii vor sa mearga in ceruri, desi nu cred, nu gindesc, si nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie in Biblie.Este ciudat cum de unii pot spune: da, eu cred in Dumnezeu si de fapt sa il urmeaza pe Satana, care, se stie ca, la randul lui, crede si el in Dumnezeu...E ciudat cum ne repezim sa judecam, dar nu ne place sa fim judecati" Analizat in doua bucati,prima parte incredibil cum cineva ar putea sa-si personifice propria divinitate,mi s-ar parea absurd sa-i spui divinitatii tale, care este atotputernica si omniprezenta,care este creatorul a tot ce este vazut si nevazut, sa plece si ea sa te asculte apoi tu cand ii scoti ochi ca de ce a plecat ea sa zica,pai m-ai alungat si mi-era imposibil sa fiu acolo :)). Apoi ultima parte aia cu judecatu mi se pare maxima,adica tu in tot discursul tau ai judecat pe toata lumea,inclusiv pe propriul tau dumnezeu si inchei spunand a judeca inseamna a`l urma pe satana,io asta am inteles din incheierea aia,ca tre sa faci ce zice o carte si daca nu faci il urmezi pe satana.

Anonymous said...Îmi e totuşi imposibil să înţeleg pe ce se bizuie alergia unora la ideea însăşi a unei educaţii religioase cuviincioase. Bine condusă, ea nu poate decît să consolideze educaţia pură şi simplă, să-i dea anvergură şi temei. Ce e rău şi urît în marile texte sacre ale lumii? Ce tip de anestezie intelectuală te poate face să priveşti chiorîş spre Upanişade şi spre Coran, spreCanonul Buddhist şi spre Biblie? Ce specie de anestezie sufletească poate anula savoarea marilor mistici de pretutindeni? Cît trebuie să fii de simplificat lăuntric, ca să nu percepi amploarea nelumească a reflexiei teologice, a efortului ascetic, a aspiraţiei ultime? Şi cît de smintit trebuie să fii că să te simţi atins în demnitatea raţiunii tale de vecinătatea lui Lao-tse, a lui Shankara, a Sfîntului Augustin, a Magistrului Eckhart, a lui Pascal, a lui Vasile cel Mare sau a lui Grigorie Palama? Mi se va spune că sînt mai „ecumenic“ decît o îngăduie rigoarea confesională şi că educaţia religioasă autohtonă păcătuieşte tocmai prin refuzul unei astfel de deschideri. Se poate. Dar, pe de altă parte, e perfect firesc să începi cu „preajma“ ta, să deschizi mai întîi uşa frecventată de aparţinătorii lumii tale. E firesc să fii instruit mai întîi asupra ambianţei în care te-ai născut, să-i pricepi metabolismul, istoria, rostul. Nevoia de a înţelege ce înseamnă slujba Învierii, la care participi din copilărie, e, pînă una-alta, mai acută decît nevoia de a înţelege ritualurile vedice. Evident, cei de altă confesiune trebuie să aibă libertatea de a opta. Pentru ceilalţi însă, a face din cultura religioasă o îndeletnicire facultativă e a le oferi o libertate riscantă. Aud mereu că, prin educaţia religioasă din şcoală, se inculcă „victimelor“ o „ideologie“ gata făcută, pentru care nu li s-a dat şansa liberei alegeri. E un principiu pedagogic aiuritor. Dacă toţi copiii ar fi invitaţi să aleagă „liber“ între şcoală şi joacă, probabil că majoritatea ar alege joaca. Cum de nu se găseşte nimeni care să protesteze că bieţii elevi sînt obligaţi la o disciplină pe care n-au ales-o de bunăvoie? Faptul de a învăţa ce înseamnă liturghie, împărtăşanie, euharistie, agneţ, spovedanie, icoană ş.a.m.d. nu duce necesarmente la prizonierat confesional, bigotism sau hirotonisire. E plină lumea de atei născuţi în medii pioase. Ca să nu mai spun că, fără educaţie religioasă, nici ateu nu poţi să fii cu adevărat: rămîi doar captivul unei iraţionale idiosincrasii. Vrem libertate de opţiune? Atunci să proclamăm orice formă de învăţămînt drept facultativă. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să studiez, în liceu, chimia organică. De ce m-ar întreba dacă vreau să studiez religia? La această întrebare nu există decît un singur răspuns: spre deosebire de chimia organică, religia e un „opium“... S-o trecem atunci, pe urmele lui Marx, la studiul opiaceelor. Deocamdată, nu mi-e clar de ce studiul religiilor e o „intoxicare“ insidioasă, iar propaganda antireligioasă nu. De ce s-ar interzice copiilor dreptul la o instrucţie completă, dreptul de a fi liberi în cunoştinţă de cauză şi, mai ales, dreptul de a fi bine educaţi nu prin decret social, nu pe bază de etichetă convenţională, ci prin participare la ordinea mai subtilă a lumii, pe care secularizarea o pune, arogant şi ignar, între paranteze?

(apărut în Dilema veche, nr. 220, 3 mai 2008)

Anonymous said...

Quality articles or reviews is the important to invite the users to pay
a visit the website, that's what this web page is providing.
My page > clean my pc

Anonymous said...

Hi, its nice article about media print, we all know media is a enormous source
of data.
Review my blog : captain black pipe tobacco

Anonymous said...

Pretty! This was an extremely wonderful post. Thanks for supplying this information.
Feel free to visit my website drum tobacco

Anonymous said...

Right away I am going to do my breakfast, after having my breakfast coming yet again to read more news.
Here is my homepage - van nelle

Anonymous said...

Yes! Finally someone writes about acne breakouts.
Stop by my web page eliminate acne

Anonymous said...

Hey there! Quick question that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my iphone 4. I'm trying to find a theme or
plugin that might be able to correct this problem. If you have any recommendations, please
share. Cheers!

Take a look at my web blog - michael kors hudson downtown shoulder tote

Anonymous said...

This is a great tip especially to those new to the
blogosphere. Brief but very accurate info…
Many thanks for sharing this one. A must read post!Here is my blog post :: michael kors history

Anonymous said...

What i don't understood is actually how you are now not actually much more well-preferred than you might be now. You're so intelligent.
You recognize therefore significantly in terms of this topic, made me personally believe it from a lot of numerous angles.
Its like men and women don't seem to be fascinated except it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great. All the time take care of it up!

Check out my page; chanel 財布

Anonymous said...

Competitive coach Bags A lot of these hand crafted suitcases is
likewise granted to be a meaningful given to that this. Do you feel that your life's lacking structure or possibly direction? This is where build operators and brokers publish their best money saving deals. Here is scope to gain one on one training and even virtual tutoring. http://www.coachtsuuhan.com/

My web-site: コーチ アウトレット

Anonymous said...

If you are in to internet marketing and finding methods to promote your
product and services then You - Tube video marketing is the best choice you have.
When you want to give the appearance that you have
a lot of views for your video, buy Youtube views.
My standard response is, "If I find it, I'll post it.

My site :: Youtube video views

Anonymous said...

Your internet marketing advertising will depend a lot on
the things that you put in your website

Also visit my web site; click here

Anonymous said...

That statistic may or may not be accurate (Concrete
data with references are all but impossible to find), but are like gates being overused.
Certainly his nonchalant attitude appeals to
some - he frequently uses any number of phrases to make clear
he doesn't care if you like him - but it hardly speaks for his likability. We are the most honest provider of facebook likes in internet arena.

Review my web blog: buyfacebooklikesnow.webs.com

Anonymous said...

Nikki Montgomery is a fitness and beauty expert with
about 7 years experience in cellulite treatments.
Article Source: tested cream is a inexpensive and fast way to remove cellulite.
You do not have to perform these exercises every day, all you need is
to do them three times (3x) a week for about thirty minutes each session.


Have a look at my web-site ... todayhub.com

Anonymous said...

あなたはおそらく知っているようにWordの - を押すとユーザーが作成しているほとんどすべてがプラグインの形でかなり拡張性を提供しています

Feel free to surf to my blog post :: バーバリー ポロシャツ

Anonymous said...

間違ったランニングシューズのstablenessを使用して潜在的な問題の多くはその後スーツは中足骨痛症(痛み一緒にハンマーつま先ソート先端つま先爪つま先や指で構成することができ足のためにテニスボールでかそこらさらにながら麻痺とピンと針感じ足)

Also visit my site :: コート バーバリー

Anonymous said...

Top rated quality of this entire product is then best and shows long life companies.
You'll also find per chance bought cheaper website. Louis vuitton Italy is exclusive eminent brand i was done over world. Fully understand Louis vuitton isn't
cheap, buying online legitimate bags can support a
bundle. http://www.revitalizaceolse.cz/node/1165/

Anonymous said...

。彼らは色やデザインの信じられないほどの範囲内に
出てくる。あなたは大体イベ
ントごとにグッチのバッグ
を見つける - あなたが女
王や静かなピクニックを持つ
外の訪問者であるかどうか


My site: グッチ バッグ

Anonymous said...

製品やサービスの人のイラストはみんなのための "スポーツの香水"です。

My homepage :: バーバリー 財布 メンズ

Anonymous said...

Chances are they'll can be needed for games create on as meet as for normal wear. As allowing USB or Fire Wire online you can are a dock connector. Believe it or not, these specific same item can are found off the internet for just $8.99. Which usually is a pretty penny for a sort of golf shoe. http://accesswe.com/read_blog/23626/you-are-able-to-find-nike-sneaker-for-all-occurrences-and-routines

Anonymous said...

You could certainly see your skills within the article you write.
The arena hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say
how they believe. Always follow your heart.

Also visit my website :: best diet plans

Anonymous said...

一つはこれらの素敵な賞品を購入するデザイナーの店に行くかもしれませんがインターネットは群衆をスキップするための簡単​​な方法を提供しています

My web blog ... 傘 バーバリー

Anonymous said...

パテントレザースリングバッグは色で利用可能ですビート(明るい紫)ライム(ネオングリーン)花粉(タンジェリン)とスペアミント(ミント)

Feel free to surf to my web-site ... バーバリー 財布 メンズ

Anonymous said...

ただし、偽の品質の製品を識別す
る方法を知ってい
ます

My page シャネル バッグ

Anonymous said...

StepStone provides a whole set of Full amount of Talent
Management expert services. The actual button-work and other 'hardware' bits on bag are produced with brass.
Although for the material, crocodile and dog's hair and shearing are in this twelve months. Where to get and buying Lv Neverfull inexpensive customs totes? http://www.allergology.at/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=SherlynPi

my blog post; ヴィトン 公式

Anonymous said...

。選んで空気、あなたがインターネット上で非常
にランク付けていてもデパートには、
マーケティン
グの怪しげな方法
を決定した理由は、この方法
を使用してヨルダ
ンの靴は勝利のヨ
ルダンの靴は評判の良い広
告のアプローチよりも
低いの使用短いlived.

Chanelバッグとなり、最終的には様々な検索エ
ンジンは、Webページからユーザーを追放す
るとともにそれを
把握。どちらがあなたが少し度
でたくさんの偉業を見
ていないことを
意味しますので、それは長期的な利
益を提示することができま
す戦術にあなたのそれぞれ
の努力を投資することが容
易になります。最高の検索エンジンのランキングの最
適化は、ほとん
どの人の時間枠を取る
ことができればそれ
にもかかわらず、それを行う

Here is my web page ... coach 財布

Anonymous said...

Such wallet has develop into original to get the very finest
object for each celebration. Louis vuitton Italy is each eminent brand
to all of the over world. New Americanized Posh Piquancy (a/k/a
Victoria Beckham) is also a wide fan. Still, ordinary folk is likely to merely long in having it.

http://admin.neonex.ionic.net.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=21524

my blog - ヴィトン メンズ

Anonymous said...

シャネルの時計の
多くのシリーズが存在しな
いにもかかわらず、彼らは美を愛する人々によっ
て歓迎される

Also visit my site: シャネル

Anonymous said...

は、非倫理的なウェブの最適化が増加し
ている理由です。私は、あなたがいずれかがだま
されてダウンし
て保つのを助けるために周
りに回転する
ことができることが
できるようになる5つの分野
におけるチップたい選んだ、ま
たは偽造コーチキャリア
や偽コーチ予
算購入に被害。今、こ
れらは単なる
提案です理解していま
す。偽造は、それら
が出て作るもので、はる
かに専門家とよ
り巧みになっ
てきていますが、い
くつかの特定の領域に従う
ことによってあなたの自己を
保護することができます

My website: coach バッグ

Anonymous said...

とサンタ - - この時点ではこれは
私達がお父さんから抜け出
すことができる最良の取引です。

my web-site :: ミュウミュウ アウトレット

Anonymous said...

Usually do not stroll into the particular parking good issue for a
use tobacco. Women would typically use cell phones in their bags.
Some kind of people want varying shoes wisely for different occasions.
There must be total coherence between the perfume, its perfume
plastic bottles and the look and feel they convey.
http://www.simpledomainforum.com/profile.php?
id=30423

Also visit my web page :: 財布 ヴィトン

Anonymous said...

Webベースの店はそれらの
レンガとモルタルの競合他社よりも安価な間接費を持って

Also visit my blog post - シャネル 公式

Anonymous said...

You ought to play it safe and stop taking any opportunities.
Until this wallet has can be original to find the best object for sort of celebration.

Or more discreet, for young girls, such as Eden by Chanel.
You will receive all around regarding.5 thousand traumas annually (in accordance utilizing U.
http://esomat.fzu.cz/gallery2/main.php?g2_itemId=1873

Also visit my website :: ヴィトン ダミエ

Anonymous said...

Hi! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
Any tips?

Here is my site: bmr calculator for women

Anonymous said...

Nice blog here! Also your web site loads up fast! What host are you
using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up
as quickly as yours lol

my page ... basal metabolic rate Calculator

Anonymous said...

。グッチのハンド
バッグシェアの名声は多くの有名
人に。例えば、マドンナ、
ブリトニー·スピアーズ、ジュ
リア·ロバーツとすべて独自のグッ
チのハンドバッグ
。グッチのハンドバッグを
運ぶ、あなたが成功
していること
も信じられないほど
の味と唯一の女性ではあ
りませんが、

my site; グッチ バッグ

Anonymous said...

Rubber outsole with flex lines offers easy flexing. A new
only two negatives I could find out were the the cost and availability
of service. Plus, Champs comes with replica major nba baseball jerseys by Majestic.
At present 876,000 Canadians are on the subject of waiting lists for health-related procedures.
http://f1mnenie.ru/?q=node/97564

My blog: air max shop

Anonymous said...

スカート足を引きずって歩く
とパンツハーレム:どのように制限
的衣服窮屈女子ス
タイル

My blog - シャネル 財布

Anonymous said...

私たちの中に精通したファッ
ションで服を投げ
るより​​もフ
ァッションに多くのがあること
を知っている


Here is my web page; chanel 財布

Anonymous said...

あなたは反逆者の魂を持っている間、あなたにも見捨てられたじゃない


My web-site :: アリュール シャネル

Anonymous said...

シャネルのハンドバッ
グは、簡単にあなたのワード
ローブとの個人的
な印象の品質を高めることができるシッ
クシックの指標であり


My webpage ... chanel

Anonymous said...

トレンチコートスタイルのドレスウエストの長さのトレンチコートとギャバジン綿サテンそして革から作られたシックなダブルブレストトップスは同様にこの春大ヒットとなります

Here is my webpage ... メンズ コート バーバリー

Anonymous said...

LV(ルイヴィトン)グッチシャネルクロエミュウミュウディオールコーチは高級ブランド製品を表してきた彼らは高級ハンドバッグです

Look into my homepage - メンズ コート バーバリー

Anonymous said...

Generally you will see the pursuing categories in these footwear for both sexes of all matures.
Generally Tri-Star is about the most durable machine you can fork over
money for. In long-term development, Nike Company has constructed all kinds of shoes to choose
can be. Which the Nike air max can really be various sizes and colors.
http://www.tugranproyecto.com/LaverneWy

Anonymous said...

The Nike air max out there in various sizes and colours.
It is this mixture of fashion and luxury that characterized of which and made the device popular.
At our store, we can drill holes while tools to help freer airflow in
the tool. Remember, though , have you look at of why our group always talk about it?
http://wiki.antychryst.eu/index.php?title=U%C5%BCytkownik:GregPSBL

Anonymous said...

But at the start of this travelling year, my most
popular last season before Jr. You furthermore mght decide coloring, components, and elegance.

celine bags It is almost certainly then tough to assist you see things
why are necessary appearing in a rush. Also added a tassel design,
kind of jumping workout. http://widawiki.wiso.uni-dortmund.

de/index.php/Celine_Bags_Are_Low_Price

Anonymous said...

You furthermore mght decide coloring, components, and elegance.
High quality replica handbags, on the other instrument hand,
usually cost between $100 and as well as $200. Today for some reason, horrid trends glide during.
celine bags Most solutions are continuall up-to-date
and then re-verified meant meant for accurac.

http://tsuka.oops.jp/dwiki/index.php?title=%E5%88%A9%E7%94%A8%E8%80%85:
FranklynA

Anonymous said...

Al-Mu'akh-khir (The Delayer) He Has the Power to Delay any affair that He desires. The main reason is the gender-biased interpretation of the Qur'anic text by men of religion.
For parents looking for a family-friendly addition to their Christian bookshelf, look no more.Look into my site; islamic resources foundation

Anonymous said...

The sneakers are quite funky and protect a person from the frigid cold as competently.

Opting for Christmas gifts to gain teens may stay
rather troubling. Give up them while being meant to be wearing a fit in and tie.
Ugg boots boots often experience a synthetic sole, although this are
not universal. http://www.drugcraft.net/member.
php?action=profile&uid=920

Anonymous said...

http://www.aparatorul.md/copiii-lasati-sa-faca-tot-ce-vor-noua-generatie-de-monstri-2/

Unknown said...

So this was basically all about Facebook Followers and how developing even more number of followers in today's time is just fantastic. face book followers

Unknown said...

Facebook is truly the greatest social media site about the world. The more quantity of "Likes" increases the worth of Facebook fan page. Buying Face-book fan page "Likes" is even becoming prevalent. buy facebook page likes

Unknown said...

These competitions involves lot numerous competitions that are held on normal basis or sometimes as well as to win them you have to rack up greatest facebook suches as on your ID. For boosting your possibilities of winning you must choose for this service so that you could be in win-win situation. buy targeted likes

Unknown said...

Also though not all customers will leave a testimonial after downloading your application, it is essential to discreetly as well as nicely advise them to rate. paid app reviews

Unknown said...

The most sought after online community site Twitter assists folks to discover about current topics and pursuits or social reactions of their favored stars. Stars prefer to get cheap twitter followers as a way to gain popularity in a shorter span. buy cheap twitter follower

Unknown said...

Not more waiting to become renowned today. Buy Facebook Followers as a way to gain status and authority on internet in a short duration. buy cheap facebook followers

Abhijit said...

Are you eager to get global popularity swiftly? You require to Buy Facebook Comments to become well known to our world. buy positive facebook comments

xccc said...

The most widely used online social networking site Twitter assists people to know about recent aspects and activities or social reactions of their favored fames. buy cheap twitter followers

Unknown said...

Not more delaying to get famed these days. Buy Facebook Followers as a way to obtain fame and recognition on the internet in a short duration. buy real followers for facebook

Unknown said...

Scared of being fooled while you Buy YouTube Views? On this site, we help you to do so. buy real youtube subscribers

xccc said...

Are you presently eager to get level of popularity promptly? Online community site Twitter will be the perfect track for you. Next, you will need to find fast twitter followers to become renowned to our world. buy twitter

sagar90 said...

If you Employ ICO White Paper Author to make sure, the individual is an expert since the success of ICO extremely depends upon the white papers, it can take the start up to brand-new heights and vice versa. ico whitepaper service

Buy Views said...

Wow, Awesome post. I am a normal visitor of your website and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a really long time. Buy Cheap YouTube Views

YouTube Views said...

God how beautiful it is !!! I don't know how to baner too much, etc., because I'm just crawling on these topics, but I'm trying to run. buy YouTube Views cheap

Kito Infocom said...

Hii,
This is Great Post!!
Thanks for sharing with us!! this is Really useful for me.. Please Keep here some updates.
https://www.kitoinfocom.com/services/australia/website-development-company-in-australia.php

Regard !!!

Elizabeth said...

If you don't have a big marketing budget, an SMM panel can help you market your business on social media for less than a hundred dollars. And because they are incredibly affordable, it's easy to see why so many people are choosing them. For more information on cheapest SMM panel read here.

Post a Comment

** Win a Prize! **

Cum castigi si tu o stergere?

E usor! Trebuie doar sa postezi spam, romane, texte copiate sau atacuri la persoana.
Mult succes! :P