Cel cu pozitia slaba insulta, nu ma mir

Feb 5, 2009

O scurta veste, dar nimic neasteptat: ca raspuns la campania ateista pe autobuze din Londra s-au pus acum din nou citate crestine.

Pe cand mesajul ateilor a fost pentru atei si agnostici, vadit pozitiv -

"Probabil ca nu exista Dumnezeu. Nu te mai ingrijora si bucura-te de viata!"

- mesajul crestinilor a recurs la insulte, chiar daca este un citat biblic:

" Zis-a cel nebun întru inima sa: "Nu este Dumnezeu!" (Psalmi 53.3, la noi e 52.1)"

Ce surpriza! Vad aceeasi tendinta ca si in celelalte discutii cu crestini. Cand se pomeneste de atei, chiar si daca nu e nimic zis impotriva crestinilor, se recurge la insulte: prosti, nebuni, descreierati.

Religia le da dreptul sa insulte lumea?(image source: cectic)
N-ar trebui sa le fie permis!

10 comments:

Anonymous said...

vorba e "cine nu are argumente insulta" ;)

hi hi hiii... s-au dat de gol inca o data

Anonymous said...

Nu le da:

Matei 5:22
22. Eu însă vă spun vouă: Că oricine se mânie pe fratele său vrednic va fi de osândă; şi cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.


Nebunie

PS: HappyAteista, sterge de tot comentariul de mai sus.

PS2: Poti scoate afara capcha ala (sa introduci un cod cand pui comentarii). E de preferat sa primesti cat mai multe, nu cat mai putine :).. si sa vezi ce fain e cand apare o eroare si tre' sa il bagi de 2-3 ori :p

Oenoanda said...

Curios, chiar azi m-am gandit la Matei5:22 ca raspuns la ineptia din Psalmi
E clar, ateii cunosc mai bine biblia decat crestinii. Concluzie: 'citita corect, Biblia este cea mai puternica cauza de ateism' sau cam asa zicea Asimov.

Nine said...

@Anonymous: Ar fi intr-adevar o gafa sa-l pomeneasca pe Darwin in reclama.

@Adrian: Eu chiar ma mir ca au ales acest citat. E singurul citat despre atei din biblie?

@TLP: LOL, biblia se bate pe biblie! Btw, la ce te referi cu "capcha" si codul de comentarii? Ti-a dat o eroare cumva formularul de comentarii (mie niciodata, mi-ar fi de mare ajutor sa stiu)?

@Oenoanda: All hail Asimov!

Feb 6, 2009, 12:25:00 AM  

Anonymous said...

Deh, pentru noobi: citatul din paslmi nu e o ineptie, ci doar simpla constatare a faptului ca existenta lui Dumnezeu nu poate fi negata fara repercursiuni asupra integritatii naturii umane. Deh, simpla, prost spus. Mai mult, este o autoritate biblic[ invocata cand se pune problema necredintei in mod rational. Si chiar vreauu sa-l vad pe Asimov citind corect Biblia, iar pe atei mari eruditi in domeniu. Iar daca nu veti intelege in ce masura natura umana este afectata de necredinta, n-am ce sa va fac.
Plus, Matei5,22 nu contrazice Psalmi 52 unde voi chiar n-ati sesizat ca vocile alterneaza. In acel citat vorbeste Domnul.
Liberatea de gandire= libertatea de a nu gandi, ceea ce nu pot concepe, mai ales din partea ateilor care au nevoie de infinita circumspectie, doar sunt zeii ratiunii si ai bunului-simt.

Nine said...

Cea mai mare ironiee sa-mi raspunda la "Cel cu pozitia slaba insulta, nu ma mir" cineva care ma face imbecila intr-un blog propriu.

Way to go, you ruined my irony meter.

I go eat some babies now.

May 12, 2009, 9:10:00 PM  

Anonymous said...

Eu sunt curios cati crestini incearca sa sprijine toleranta fata de alte culturi sau religii. Daca sunt cativa, sunt foarte putini pentru ca ii doare undeva, atat timp cat ei nu sunt afectati.

happyateista said...

@roboid
Poate ar fi mai bine sa precizam "crestini fundamentalisti" ... cumosc destui crestini moderati care sunt destul de toleranti. Sau poate am crescut eu prea rasfatata de marele oras?

Post a Comment

** Win a Prize! **

Cum castigi si tu o stergere?

E usor! Trebuie doar sa postezi spam, romane, texte copiate sau atacuri la persoana.
Mult succes! :P